Акценти
Начало / Образование / Студентските съвети от страната отчитат дейността си в плевенския Медицински университет

Студентските съвети от страната отчитат дейността си в плевенския Медицински университет

MU2

Студентският съвет на Медицински университет – Плевен е организатор и домакин на Общо събрание на Националното представителство на студентските съвети (НПСС) в България, информират от пресцентъра на висшето училище. Форумът ще се проведе на 8 февруари в аудиториум „Магнум” на Втора клинична база „Проф. д-р Марин Ганчев”. Студентската общност, сформирана от представителите на студентските съвети на 51 висши училища в страната, се събира в Плевен, за да отчете дейността си за изтеклия двегодишен период.

Общото събрание на НПСС ще бъде открито на 8 февруари, събота, в зала „Магнум” от ректора на МУ – Плевен проф. д-р Славчо Томов, който ще приветства студентските представители. Проф. Томов ще пожелае ползотворна работа на младите колеги и приятни мигове и емоции в град Плевен.

Студентският съвет е организация, създадено по Закона за висшето образование, с основни цели представяне на студентите пред академичната общност и обществото, както и защита на техните интереси. Тя е единствената законна организация на обучаващите се в България студенти, докторанти, специализанти и курсанти. Върховен орган е Общото събрание, в което право да членуват имат студентските съвети на всички акредитирани от НАОА висши училища в България. Всеки студентски съвет има право на 3 делегати – 1 с право на глас и 2 със съвещателен, които се избират локално от студентските съвети. На предстоящото ОС ще бъде даден отчет от настоящото ръководство и ще бъде направен важният избор за ново: председател, членове на Изпълнителен съвет, Контролен съвет, както и членове на постоянните комисии.

Домакините на форума са си поставили за цел да създадат стройна организация, която да осигури нормалното протичане на събранието, както и да представи Медицинския университет и Плевен в най-добрата им светлина.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...