Акценти
Начало / Общество / Строителството на топла връзка между СОУ „Иван Вазов“ и плувния басейн изнерви съветниците

Строителството на топла връзка между СОУ „Иван Вазов“ и плувния басейн изнерви съветниците

Предложението за строителство на топла връзка между СОУ „Иван Вазов“ и плувния басейн в Плевен изнерви съветниците по време на редовното заседание на Общински съвет – Плевен. Повече от половин час старейшините дискутираха дали трябва, или не трябва да има подобна топла връзка. Сред аргументите на противниците на това решение изграждането на топла връзка не е необходимо, защото това е вид дискриминация спрямо учениците от другите училища. Петя Василева и Диана Данова от групата на ГЕРБ посочиха още, че в часовете по физическо няма записано плуване и учениците спокойно могат след учебно време да ползват другия вход, както всички останали. Не липсваха коментари относно осигуряването на безопасността в училището, заради топлата връзка с басейна и притесненията, че много родители на деца в други училища вече са реагирали негативно на тази идея.

От другата страна застанаха привържениците на идеята, редом с кмета на Плевен Георг Спартански. Те обясниха, че инвестицията си е изцяло на училището и не виждат нищо нередно в това да бъде изградена подобна връзка, след като учебното заведение може да си я позволи.

В Община Плевен има внесен технически инвестиционен проект за изграждането на топлата връзка, който е приет с решение на Експертния съвет по устройство на територията на Общината. За да бъде издадена строителното разрешение, обаче, е нужно съгласието и на Общинския съвет. Старейшините дадоха своето одобрение с 25 гласа „за“.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...