Акценти
Начало / Общество / Без дебати премина обсъждането за прехвърлянето на терена на недовършената спортна зала

Без дебати премина обсъждането за прехвърлянето на терена на недовършената спортна зала

Без дебати общинските съветници в Плевен подкрепиха предложението за безвъзмездно прехвърляне в собственост на Община Плевен на два имота – частна държавна собственост. Обектите са на ул. ”Сан Стефано”, преди входа на парк „Кайлъка”, където от близо 30 години стои недовършен строеж на Универсална спортна зала.

Обектът е изоставен и опасен в много отношения. Общинският съвет на Плевен през 2003 г. и 2012 г. е възлагал на кмета на Общината да започне процедура по безвъзмездно придобиване на обекта и земята за него. И двете процедури обаче не са били реализирани. Междувременно през годините върху терена, предвиден за Универсална спортна зала, са били реституирани поземлени имоти и към момента там има два урегулирани такива.

Кметът на Плевен Георг Спартански отново подчерта, че на мястото може да се изгради подходяща за изложения база, която ще се отрази положително на икономическия живот в града и ще съживи бизнеса. За целта, обаче, е необходимо да се извършат редица процедури, първата от която бе гласуването на това решение от общинските съветници. Крайното решение за прехвърлянето на собствеността е на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...