Начало / Общество / „Стрийт арт фестивал“ ще се проведе в Плевен

„Стрийт арт фестивал“ ще се проведе в Плевен

Иван Мандински

„Стрийт арт фестивал“ планират да проведат в града ни идния месец от „Младежки форум“ Плевен. Това съобщи на пресконференция в клуба на БТА председателят на организацията Иван Мандински. Инициативата е планирана за 13 юни, но това не е окончателната дата, тъй като има много работа по организацията. С подкрепата на Община Плевен младежите планират да направят същински празник за плевенчани в Градската градина. Предвидената програма включва изпълнения от местни рок и рап музиканти, които да влязат в стила на уличния ритъм. Различни танцови изяви в стила на попинга също са сред планираните изяви.
Младежите имат идея едната стена на Арт центъра да бъде изрисувана с графити, като за това вече е потърсено одобрението на председателя на местния Общински съвет Дарин Ангелов. Председателят на „Младежки форум“ сподели, че ще потърсят и подкрепата на байкърите и скейтърите, за да се получи един наистина вълнуващ фестивал.
За най-малките пък се предвидени възможности за снимка с любим анимационен герой. Младежите имат идея герои в костюми от любими филмчета да бъдат част от фестивала и всеки желаещ малчуган да си направи снимка за спомен с тях.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...