Акценти
Начало / Политика / Стефан Бурджев:  Не може да съпоставяме БСП с партии, създадени „на крак”

Стефан Бурджев:  Не може да съпоставяме БСП с партии, създадени „на крак”

Голям е интересът сред членския състав на БСП в област Плевен към провеждащото се вътрешнопартийното допитване в БСП за участието й на президентските избори. Това коментира днес пред журналисти Сефан Бурджев, зам.-председател на МО на БСП.  Той вече е подал своя глас и се надява, че  изборът на членовете ще е за самостоятелна кандидатура на БСП в предстоящите президентски избори. Не може да съпоставяме БСП с партии, създадени „на крак” преди няколко месеца, заяви той и изрази мнение, че левицата ще издигне за свой кандидат за президент обществено позната личност, която е член на БСП.

По отношение на сегашния български президент Бурджев каза, че „често го прави гневен заради поставянето на ярки разделителни линии” и отношението му към Русия.

През мандата си като зам.-председател на МО на БСП Стефан Бурджев каза, че ще работи за провеждане на кампании, ориентирани към информираността на младите хора по важните международни събития, които се случват, визирайки референдума за излизане на Великобритания от ЕС. Той изрази притеснението си, че това може да доведе до засилване на национал-популистки и радикални прояви сред младите хора. Затова те трябва да са информирани и много по-сериозно и отговорно да разсъждават върху събитията, които се случват, посочи Бурджев.

Другото, върху което ще фокусира вниманието си заедно с националното ръководство на МО на БСП е да излязат с конкретни предложения за създаване на обществена активност сред младите хора, особено в Централна и Северозападна България. В тези райони все повечемлади хора напускат, а сред оставащите много се маргинализират, коментира Стефан Бурджев. Трябва да насочим фокуса си върху тези проблеми, които все повече се задълбочават, допълни той.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...