Акценти
Начало / Спорт / Старши треньорът на „Лудогорец” открива тази вечер в Плевен „Ариана шампионска лига”

Старши треньорът на „Лудогорец” открива тази вечер в Плевен „Ариана шампионска лига”

Днес в 17 часа на стадион „Плевен” старши треньорът на ПФК „Лудогорец” – Ивайло Петев, ще даде старта на аматьорския турнир по футбол „Ариана аматьорска лига”.

95 отбора ще се впуснат в битка за титлата в  регионалния кръг от надпреварата. Той ще бъде открит с двубоите между „Los Culos“ срещу „Вихър Староселци“ и „Anti Konti“ срещу „Тики Така“.
И през 2013 година Ариана Аматьорска Лига в Плевен привлича интереса на много голям брой отбори и футболисти-любители, научихме от организаторите. За участие в надпреварата са се регисгрирали  950 непрофесионални състезатели.

Сред най-интересните имена на отбори, записали се за участие в турнира, са тези на „Лентяите”, „Юнгите”, „Дознателите”, „Слава на Имхотеп”, „Първа Атомна”, „Бирените коремчета”, „Harlem shake”, „Спешно отделение” и др.

През тази година Ариана Аматьорска Лига се провежда във формата на директни елиминации. В рамките на надпреварата в Плевен ще бъдат изиграни общо 95 мача. Шампионът на града ще бъде определен в неделя, 14 април и ще представи Плевен на големия финален турнир през юли.

Първенецът сред аматьорските състави ще получи голямата награда – възможността да премери сили в двубой срещу професионалния шампион по футбол на България за сезон 2012/2013. Освен това всички отбори тази година ще имат допълнителна мотивация да достигнат до финала. Организаторите от Ариана ще изпратят аматьорите финалисти на мача за Супер Купата на Европа на 30 август 2013 г. в Прага. Последната специална награда в Ариана Аматьорска Лига 2013 е за най-талантливия млад състезател, който ще изкара пробен период при шампионите с надеждата да стане професионален футболист.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...