Начало / Общество / Стартира третото издание на кампанията „Великден за всеки”

Стартира третото издание на кампанията „Великден за всеки”

Третото издание на Националната кампания „Великден за всеки”, която се организира под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова, вече стартира. Отново ще се набират парични средства и хранителни продукти за възрастните, които няма да получат надбавка за големия християнски празник. Идеята е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг. По предварително уточнени и утвърдени поименни списъци на НОИ събраните средства ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лева. С тях пенсионерите ще имат възможност да пазаруват в 5 000 обекта в цялата страна в магазините, част от веригите „BILLA”, „LIDL”, „КAUFLAND”, както и в други, които допълнително ще бъдат обявени на сайта на омбудсмана. Възрастните хора ще получават своите ваучери в пощенските клонове по места, а хранителните продукти ще бъдат раздадени в седмицата преди Великден.

В предишните две издания кампанията събра близо по  1 млн. лева и тонове храни, с които бяха зарадвани десетки хиляди пенсионери.

Средствата се набират по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст:

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF

Ако решите да дарите средства, при попълване на платежното нареждане трябва да се посочи името на съответната община, така че набраните средства да отидат при пенсионерите от това населено място.

Може да се изпраща SMS 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС, включването в кампанията става и чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК – www.redcross.bg.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...