Акценти
Начало / Култура / Стартира третият етап на конкурса за фотография „България – атрактивна туристическа дестинация”

Стартира третият етап на конкурса за фотография „България – атрактивна туристическа дестинация”

Националният онлайн фотоконкурс „България – атрактивна туристическа дестинация” навлезе в третия си етап. Желаещите да се включат със свои фотографии, отразяващи красотите на страната ни, могат да изпращат снимки до 18 септември на сайта на фотоконкурса phototourismbg.com.

Партньори в организирането на фотоконкурса са Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Регионален бизнес център – Плевен, Община Плевен.

Ще припомним, че за първи път конкурсът е организиран през 2009 г. като регионален, а от следващата година териториалният му обхват се разширява. Замисълът му е да представи, чрез фотографии на български и чуждестранни граждани, туристическите забележителности на България – природни, културни, исторически, обичаи, бит атракции и др.

Целта на ежегодните онлайн фотоконкурси е да приобщим всеки любител, чиито фотографии биха повишили интереса към страната ни и нейните природни, културни и исторически богатства, и биха разкрили допълнителни възможности за развитието на туризма в България, използвайки възможностите на интернет пространството, смятат организаторите от Регионален бизнес център – Плевен.

Конкурсните работи се оценяват от жури, което излиза с решение в края на всеки от трите етапа на конкурса..За всеки отделен етап оценява жури в различен състав. Освен подбраните от журито снимки, в окончателното класиране ще бъдат включени и фотографиите, номинирани от потребителите.

По традиция ежегодният онлайн фотоконкурс завършва с отбелязването на Световия ден на туризма – 27 септември. За целта се организира тържествено награждаване на победителите в конкурса, откриване на изложба и съпътстващи мероприятия, организирани съвместно с партньорите на инициативата.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...