Акценти
Начало / Култура / Стартира Националният поетичен конкурс „Жената – любима и майка“

Стартира Националният поетичен конкурс „Жената – любима и майка“

image001

Стартира Деветият национален поетичен конкурс „Жената – любима и майка“. Организатори са Община Свиленград, Народно читалище „Просвета 1870“ и Съюза на българските писатели. В конкурса могат да участват творци, които не членуват в Съюза на българските писатели. Участниците ще бъдат разпределени в две възрастови групи:

• Първа група – от 12 до 18 години (ненавършени);

• Втора група – над 18 години;

Всяко произведение трябва да бъде придружено с име на автора, възраст, пощенски адрес, телефон и e-mail за контакти, име на школа (училище, клуб), име на преподавател (ако при създаването на творбата са правени консултации с такъв). Всеки автор може да участва с не повече от 3 поетични творби. Организаторите си запазват правото да не допускат до участие в конкурса творби, които не отговарят на темата на конкурса или влизат в противоречие с общоприетите морални норми. Произведенията се изпращат по куриер, по поща, на електронен адрес или на място, на адрес:

гр. Свиленград, 6500, обл. Хасково

бул. „България“ 69А

Народно читалище „Просвета 1870″ – за поетичния конкурс

e-mail: [email protected]

тел. 0379 713 71

Всяка творба трябва да е придружена с цялата задължителна информация. Творбите, предоставени на хартиен носител, е необходимо да бъдат копирани в 4 екземпляра. До участие в конкурса няма да бъдат допускани творби, изпратени с неточна или непълна информация.

Творби за участие ще се приемат до 1 март 2014 г. Победителите в конкурса ще бъдат обявени и наградени на 14 март на тържествена церемония, която ще се състои в Шато „Катаржина Естейт“ – с. Мезек от 15.00 часа.

Творбите ще бъдат оценявани от тричленно жури. Най-добрите ще бъдат отличени с грамоти, а победителите ще получат и материални награди. Победителят във втора възрастова група получава и специалната статуетка, символ на конкурса – „Утро“ с автор Б. Бондиков. Конкурсните творби не подлежат на връщане и организаторите си запазват правото да ги публикуват и репродуцират с цел популяризиране и презентиране на конкурса.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...