Акценти
Начало / Общество / Плевен с 8 номинации в кампанията „Място в сърцето“

Плевен с 8 номинации в кампанията „Място в сърцето“

детска площадка

Детска площадка в Градската градина, площад „Възраждане”, парк „Кайлъка”, първата текстилна фабрика, паметник на Хаджи Димитър, спортно игрище за боче и парк в широкия център на града са номинациите от Плевен за участие в кампанията „Място в сърцето”.

От 12-те града, включени в кампанията, са направени общо  165 номинации, като най-голям брой обекти са номинирани от Сливен –  28, а най-малко са от Кърджали – само 4 обекта.

Номинации за обекти, които да участват в кампанията, можеха да бъдат направени до края на месец януари. Следващият етап е свързан с оценката от жури и избор на три проекта за всеки град от всички предложени. След това избраните места ще бъдат качении на сайта на кампанията, за да бъдат подложени на гласуване.

Целта е до края на месец февруари да се избере по едно място от всеки град, за което да стартира дарителска кампания.

Най-важният критерий при оценката на номинираните обекти е предложеният проект  да възстановява или подобрява състоянието на материален обект, който има символно значение за града.  Освен това журито ще следи дали проектът е изпълним в рамките на няколко месеца, бюджетът му да не надхвърля 50 000 лв., проектът  да е номиниран от граждани чрез попълване на онлайн формуляр за кандидатстване, обектът да не се намира в границите на частна собственост и да не се нуждае от цялостно изграждане. Ако обектът има статут на национален паметник на културата, възможността за реализация на проекта ще бъде допълнително съгласувана с Министерството на културата.

В Плевен журито, което ще оценява проектите, е в състав Дикран Ованесян, Директор „Европейски проекти“, Община Плевен и Даниела Димитрова, председател на Сдружение Плевенски Обществен Фонд – Читалища“.

Трите обекта, избрани от Плевен, ще станат ясни до края на седмицата. След което започва етапът с набиране на средства.

Средства може да дари всеки. Вариант за дарение по електронен път чрез попълване на формуляр за даряване и плащане чрез дебитна/кредитна карта,ePay или PayPal. Вариант е чрез банков превод към обявените сметки в български лева и американски долари, като в основанието за плащане задължително се посочва името на проекта и града и чрез DMS на номер 17 777 с ключова дума името на града, за който дарявате.

Даренията от кампанията ще бъдат преразпределяни съгласно волята на дарителите от Фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) към проектите по места.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...