Акценти
Начало / Крими / Стартират масови проверки за употребата на алкохол и упойващи вещества от шофьори

Стартират масови проверки за употребата на алкохол и упойващи вещества от шофьори

белезници

Стартират масови проверки за употребата на алкохол и упойващи вещества от шофьори, информират от пресцентъра на МВР-Плевен. Специализираната полицейска операция започва то днес и ще продължи до 15 декември. Тя е във връзка с поетите ангажименти за участие в организираните от TISРOL инициативи.

Проверките ще се организират и проведат по метода за “широко обхватен контрол” на подходящи места на основни трасета с интензивно движение, позволяващи извършването на проверка на голям брои автомобили едновременно. Проверките ще се планират и проведат в сутрешните и вечерни часове.

Освен за употреба на алкохол и упойващи вещества, водачите ще бъдат проверявани и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите. Осъзнаването от водачите на последствията, които биха причинили, управлявайки МПС след употреба на алкохол, както и осъзнаването от полицейските служители, че всеки водач, употребил алкохол не трябва да бъде допускан в пътното движение и трябва да бъде санкциониран, ще окаже положително въздействие за подобряване на пътната обстановка в страната, смятат от МВР.

От ръководството на TISPOL отчитат, че голяма част от тежките инциденти по пътищата на Европа, с голям брой жертви, са причинени от пияни шофьори или от такива, които са употребили упойващи вещества. Нараства броят на тези водачи в държавите членки на организацията, отбелязват с безпокойство организаторите на инициативата.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...