Акценти
Начало / Общество / Стажанти от Испания обмениха опит с плевенски експерти

Стажанти от Испания обмениха опит с плевенски експерти

Испанските стажанти Ема Паярес и Хосе Мануел Марискал бяха на учебно посещение в Областен информационен център (ОИЦ)  – Плевен във връзка с обмяна на опит и споделяне на добри практики по проект „ЕУРОРЕД”, който има за цел създаване на европейска мрежа за подобряване на заетостта и конкурентоспособността в търговския сектор.

Проектът е част от програмата на Бюрото по заетостта на регион Андалусия, която промотира дейности за транснационално и трансрегионално сътрудничество в сферата на заетостта. Той подпомага търсенето на съвместни решения между учреждения от Андалусия и други испански или европейски региони, а така също и обмяна на информация, опит, стоки или бенефициенти.

Испанските стажанти посетиха ОИЦ – Плевен с цел установяване на сътрудничество с представители на най-новата европейска информационна мрежа, което бе част от техния едномесечен професионален стаж в Търговската камара във Враца.

Експертите от ОИЦ – Плевен организираха за тях интересна и ползотворна програма. Част от нея бе посещение в плевенското предприятие, където заместник-изпълнителният директор Огнян Коновски представи успешно реализирани проекти и запозна гостите с производствения процес.

По-късно екипът на ОИЦ – Плевен заедно със стажантите проведоха среща с Красимира Цветанова, началник сектор в Регионален сектор Плевен към Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, на която бяха споделени успешни практики в предприети действия за подобряване на заетостта и конкурентоспособността в бизнеса.

Информационните срещи на ОИЦ – гр. Плевен е част от мрежата от 27 областни информационни центъра, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...