Акценти
Начало / Общество / Мартина Вачкова получи символичния ключ на град Левски

Мартина Вачкова получи символичния ключ на град Левски

Удостоверението за почетен гражданин на град Левски и символичният ключ на града, с които посмъртно е удостоен обичаният български актьор Григор Вачков,  бяха връчени на тържествена церемония на дъщерята на актьора Мартина Вачкова. Церемонията бе част от тържествата за отбелязване празника на град Левски. Почетното отличие е връчено от кмета на общината Любка Александрова, съобщават от общинската администрация.

„Ако сега татко ни гледа отгоре, ще бъде страшно щастлив, защото много обичаше своя роден край – село Трънчовица, Плевенска област и община Левски“, е казала Мартина Вачкова при приемането на почетното отличие. Ще припомним, че посмъртно Григор Вачков беше отличен с почетното звание на 18 юли 2002 г.

Григор Вачков, който умира едва на 48-годишна възраст, е един от всенародните любимци. Участвал е в над 40 филма, но става най-известен с ролите си на капитан Димитър Бомбов (Митко Бомбата) в телевизионния сериал „На всеки километър“ (1967-1971).

Сред по известните филми с негово участие са „Последно лято“ (1974 г.), „Мъжки времена“ (1977 г.), „Тютюн” (1962 г.), „Бялата стая” (1968 г.) и „Мера според мера“, който не успява да довърши.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...