Акценти
Начало / Общество / Ставерци като в археологически разкопки

Ставерци като в археологически разкопки

Древно селище, осеяно с ями и дупки от археологически разкопки. На това най-точно може да бъде оприличено плевенското село Ставерци, община Долна Митрополия. Няма улица, която да не е разкопавана на няколко места. Причината за тези действия обяснява кметът Сергей Кожухарски.

„Водата не достига в цялото село. Всичко е заради стария етернитов водопровод. Полаган е през 1960-62 г. Анализите от преди няколко години показаха, че 50-60 на сто от водата се губи по трасето. Водоизточниците са два – единия от местността Ченгене сарай от с.Староселци, другият от с.Долни Луковит. От същите се захранват с.Брегаре и с.Гостиля. В с.Гостиля нямат проблеми, защото селото е малко, но в с.Ставерци и с.Брегаре недостигът е голям. Амортизираният тръбопровод постоянно предизвиква аварии. Именно за това багера на ВиК всеки ден копае на различни места в селото“, разказва кметът.

Той многократно е сигнализирал за проблема, но развитие няма. „Община Долна Митрополия имаше готов проект за трасе с.Крушовене – с.Ставерци –  с.Ореховица, но не беше одобрен. Поне засега не виждам разрешаване на проблема“, заяви Сергей Кожухарски.

Снимката е илюстративна

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...