Акценти
Начало / Култура / Среща с Боян Ангелов организират в Плевен

Среща с Боян Ангелов организират в Плевен

Среща с Боян Ангелов – председател на Съюза на българските писатели, организира НЧ „Съгласие 1869″ – Плевен, съвместно с Дружество на писателите – Плевен.
Срещата ще се състои на 17 март, четвъртък, от 17,30 часа в Зала Фоайе на читалището.
Боян Ангелов Иванов е роден на 27 август 1955 г. в Панагюрище. Завършил е гимназия в родния си град и Софийския университет „Св. Климент Охридски“ – специалностите философия и българска филология. Работил е като редактор и главен редактор в столични издания, в Министерството на културата, в Комитета за телевизия и радио. Завършил е аспирантура в Института за философски изследвания при БАН със защитен докторат. Председател на фондация „Читалище – 1870″, издател на сп. „Читалище“. От 1998 г. до 2005 г. живее и работи в Швейцария, където завършва валдорфска педагогика и социална психология с признат докторат, преподава и специализира в областта на гьотеанистиката, историята на философските системи, социалната и педагогическа психология.
Автор е на петнадесет поетични книги. Има издадени няколко монографии с историко-философска и литературно-критическа проблематика. Негови творби като самостоятелни книги или участия в сборници и периодични издания са превеждани на близо 20 езика, сред които фламандски, норвежки, японски, арабски и др. Превежда от немски, руски, френски и гръцки.
От юни 2014 г. е избран за председател на СБП.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...