Акценти
Начало / Икономика / Среща на собствениците на кафе автомати и кмета ще се проведе утре

Среща на собствениците на кафе автомати и кмета ще се проведе утре

По предложение на собствениците на кафе автомати в Плевен утре в Общината ще се проведе среща. Това съобщи на оперативното заседание днес кметът Георг Спартански. Поводът е категоричните мерки, които плевенския кмет предприе за премахване на тези машини, разположени на общински терени.

Днес Георг Спартански припомни, че схемата за разполагане на кафе автоматите се одобрява от Общинския съвет на Плевен. На този етап всички кафе машини, разположени на общински терени в Плевен са незаконни, заяви за пореден път Спартански.

Той обяви, че срещата ще бъде проведена, но беше категоричен, че е „крайно време да се спре с мишкуването” и да се разполагат автомати без разрешение от Общината. Като кметът постави под сериозно съмнение хигиената на тези автомати. „Не мога да пренебрегна интересите на гражданите за сметка на печалбата на шепа хора”, категоричен е той.

Що се отнася до съдбата на „арестувани” в Общината кафе автомати, той обясни, че ще бъдат  върнати на собствениците им, ако те докажат собствеността си върху тях и платят наложените им санкции.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...