Начало / Последни новини / Сребърен медал за хандбалистите от град Левски в Турнира за Купа България

Сребърен медал за хандбалистите от град Левски в Турнира за Купа България

Хандбален клуб „Левски”от гр. Левски се представи отлично  в Турнира за Купа на Република България при мъжете и спечели сребърен медал.

Отборът от град Левски стигна до полуфинала след отстраняването на  ХК“НСА“ – София с 36:29 и  на ХК „Фрегата“ – Бургас с 31:29. Там отборът надигра категорично съперниците си от ХК “Добруджа“ – Добрич с 26:14.

На финала ХК“Левски“ спечели среброто на първенството, като  отстъпи на по-опитния тим от Шумен с 33:25 .

„Това е изключително голям успех, тъй като в историята си мъжкият представителен тим на клуба за пръв път достига до финал в най – престижния турнир в страната и се завръща с сребърни отличия. Този успех става по-значим и от факта, че в отбора ни се състезават единствено състезатели от общината –  възпитаници на школите на ХК “Ботев“ с. Българене и ХК“Левски“ гр. Левски”, коментира Иван Пейков, Президент на ХК „Левски”.

Състезателят Мариус Луканов, който е и национален вратар при младежите до 19 години, бе включен в идеалната седмица на турнира, а състезателят и треньор в детско – юношеската школа на клуба Георги Христов, беше отличен с приза за най-добър защитник.

Състав на медалистите: Галин Кутов и Мариус Луканов/вратари/, Иван Гошев, Георги Христов, Тихомир Кирилов, Мартин Кутов, Иван Боянов, Момчил Брунков, Диан Василев, Светослав Сашев, Метин Мюртезов, Михаел Любчев, Валентин Николов, Георги Илиев и Александър Колчев. Треньори: Иван Гошев и Георги Христов

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...