Начало / Последни новини / Сребро за състезателите на СКШ „Плевен XXI“ от Държавните първенства по шахмат

Сребро за състезателите на СКШ „Плевен XXI“ от Държавните първенства по шахмат

Нора Рашева и Давид Цветанов спечелиха сребърни медали за клуба си на ускорен шах и блиц на индивидуалните първенства, които се играха в Пловдив от 1 до 8 април. Плевенският клуб се представи с петима свои състезатели и освен двете сребърни отличия записа още две 4-ти и едно 5-то място от трите вида първенства.  Въпреки че е още на 9 години, Нора се включи в надпреварата при момичетата до 12 години и в конкуренцията на 25 момичета от цялата страна успя да заеме четвърто място на класически шахмат и блиц и второ място на ускорената контрола. С това талантливата ни шахматистка показа за пореден път, че е абсолютно равностойна на по-големите момичета в страната.

В тази възрастова група СКШ „Плевен XXI“ се представи с още една своя състезателка –  Калина Илиева, която записа 14-то място на ускорен шах и 9-то място на блиц. И тази година 9-годишният Кристиян Илиев реши да се пробва при по-големите момчета и в конкуренцията на 70 участници до 12 години зае места между 33-то  и 51- во на трите контроли, натрупвайки опит за предстоящото през юни първенство на неговата възраст в Плевен. Другото сребърно отличие за клуба извоюва Давид Цветанов, който се състезава във възрастова група до 18 години. Давид спечели медала си на блиц, на класически шах стана пети, а на ускорен – осми. В групата до 16 години при много силна конкуренция Стилиян Нановски записа места между 8-мо и 15-то на трите дисциплини.

В първенствата в Пловдив участваха над 250 деца от 12- до 20-годишна възраст, момичета и момчета. В началото на месец юни в Плевен ще се проведат и държавните първенства на по-малките момичета и момчета – до 8 и 10 години.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...