Акценти
Начало / Общество / Спряха Големия фонтан за основно почистване и профилактика

Спряха Големия фонтан за основно почистване и профилактика

Основното почистване и профилактика на системите са причините да бъде спрян Големият фонтан на централния площад „Възраждане”. Процедурата се извършва всеки месец. Работата започна вчера и се очаква да приключи в четвъртък, а в петък фонтанът отново ще радва с прохладата си, обещават от Община Плевен.

fontana profilakt.

Големият фонтан беше основно ремонтиран в рамките на проекта  на Община Плевен „Обновяване и модернизация на физическата среда, чрез реконструкция на Централната пешеходна зона на град Плевен”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.”.

В резултат на реконструкцията фонтанът е и с ново ефектно нощно осветление, решено с помощта на 84 висококачествени LED прожектори, разделени на 8 групи. Благодарение на тях бяха изработени три светлинни композиции, всяка с продължителност около 36 минути, които се редуват в различните дни от седмицата.

Цялостното управление на фонтана се осъществява с помощта на DMX контролер, което осигурява голяма гъвкавост на програмирането на функциите на фонтана, перфектна синхронизация на сцените и възможност за постигане на оригинални съчетания на водните и светлинни ефекти.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...