Акценти
Начало / Спорт / Спортна площадка откриха днес в Буковлък

Спортна площадка откриха днес в Буковлък

Спортна площадка с игрище за волейбол и бадминтон, маси за тенис и зелени площи за отдих беше открита днес в Буковлък.

Площадката е изградена по проект „Нови възможности за младите хора в Буковлък”, реализиран съвместно от читалище „Пробуда 1927” в Буковлък и платформа АГОРА и финансиран от Световната банка, научихме от секретарят на читалището Славка Манова.

По проекта са отпуснати 7 300 лв., а от спонсори са събрани допълнително близо 3 000 лв. Така средствата стигат да се ремонтира също футболното игрище в селото и съблекалните към него, възстановен е и футболният отбор „Ракета 1111”.

Отборът, съставен само от младежи от ромски произход, е картотекиран за тазгодишното първенство и успавя да се класира на първо място в Б окръжна група.Сега, ако се намерят спонсори, отборът ще продължи в А окръжна група.

За откриването на площадката беше подредена съпътстваща фотоизложба, разказваща в снимки историята на футболния отбор, който е създаден през 1947 г., но първата съхранена снимка е направена четири години по-късно.

Лентата на новата придобивка за селото преряза кметът на Буковлък Росен Русанов и Емилия Лисичкова, председател на платформа АГОРА. Поздравления от името на кмета проф. Димитър Стойков направи секретарят на Община Плевен Бранимир Мирчев.

Танцови колективи от читалището изнесоха кратка програма.

Децата на Буковлък ще имат свободен достъп до спортната площадка. Те обещаха да я пазят, но е ясно, че кметът Росен Русанов ще е силно ангажиран с опазване на съоръжението. Затова и младежите го посрещнаха с ръкопляскания и одобрителни възгласи.

1 830 са децата до 18-годишна възраст, които живеят в Буковлък, основно от ромски произход.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...