Акценти
Начало / Последни новини / Спортен клуб по акробатика в Плевен разпространи Отворено писмо

Спортен клуб по акробатика в Плевен разпространи Отворено писмо

За проблем със спортната база за тренировки информираха днес от Спортен клуб по акробатика в Плевен с председател Галя Паралийска. На пресконференция тя представи Отворено писмо до медиите, в което разяснява своята гледна точка за проблема.

Касае се за предизвестие за едностранно прекратяване на договора за ползване за тренировки на зала „Спартак”. Предизвестието е от Общинско предприятие „Жилфонд”, което стопанисва залата. Паралийска обясни, че договорът е 10-годишен и е подписан през 2013 г. Председателката на клуба подчерта, че досега стриктно са изпълнявали условията на договора и инвестиционната си програма. По думите й, в полученото на 3 август предизвестие за прекратяване на договора, не са посочени причини и мотив.

„При тези обстоятелства най-успешната школа по акробатика в Плевен е изправена пред угрозата да престане да съществува, а близо 50 деца, между които и 15 ученици от Спортното училище, няма да има къде да тренират”, заяви Галя Паралийска. Тя изрази притеснението си, че заради проблема с базата за тренировки, няма да могат да се подготвят за предстоящите сериозни състезания. „Клуб, създаден през 1992 г., с множество медали от национални, европейски и световни първенства, е на път да остане само история“, обезпокоена е Паралийска. Причината за всичко тя вижда в новосъздадения клуб по акробатика, който имал претенции  също да ползва за тренировки зала „Спартак“, а нейното мнението е, че базата е недостатъчна да работят два клуба.

„Имаме писмо от Президента на Българската федерация по акробатика, за да съдействаме да се разреши конфликтът между стария и новия клуб по акробатик. На среща с Галя  Паралийска  поисках да се направи график за ползване на спортната зала от двата клуба. Но тя не възприе нито един аргумент и отказа. Това ме постави пред избора да прекратя договора на клуба с едномесечно предизвестие, без за това да е необходимо какъвто и да било мотив. В никакъв случай не става въпрос за репресии”, каза за ИнфоПлевен кметът Георг Спартански. Той изрази надежда, че, след отшумяване на страстите, ще се стигне до разумно решение за почасово ползване на залата от двата клуба. Ако това не стане, ще бъде обявен търг за ползване на спортния обект под наем.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...