Акценти
Начало / Последни новини / Плевенският триатлонист Иво Илиев спечели купа „Пловдив”

Плевенският триатлонист Иво Илиев спечели купа „Пловдив”

Осем триатлонисти от плевенския клуб „Борислав Доков” участваха Открития турнир по триатлон за купа „Пловдив”.  Надпреварата събра на 5 август на Гребния канал в Пловдив състезатели от 8 български клуба и представители от Македония, Гърция и Турция.

Треньорът на плевенския клуб по триатлон и състезател Иво Илиев спечели купа „Пловдив”, след като успя да се класира на първо място в олимпийската дистанция на 1 500 м. плуване, 40 000 м колоездене и 10 000 м бягане. В силна междудародна конкуренция плевенчанинът успява да се изкачи на най-високото стъпало на почетната стълбичка, оставяйки след себе си Димитър Генов от Пловдив и Валентин Кирилов от София.

При най-малките – до 9 години, Валентин Илиев печели третото място, изпреварен от двама състезатели от Македония. Неговият съотборник Ивайло Кацарски остава назад в класацията.

В групата до 15 години Владимир Валентинов също печели бронзов медал.

При мъжете на къса дистанция завърналият се в клуба Валентин Грижов не успява да пребори силната конкуренция на къса дистанция – 750 м плуване, 20 000 м колоездене и 5 000 м бягане и остана извън призовата тройка, а само 1 секунда дели от третото място друг плевенчанин – Стефан Кънчев, който участва на олимпийската дистанция при мъжете.

В съботния ден плевенчани се впускат и в плувен маратон в Пловдив, като преодоляват 1 000 м., за което получават грамоти за участие.

В момента подготовката на триотланистите на СКТ „Борислав Доков” – Плевен е насочена към най-важното за годината състезание – Държавното първенство по триатлон на основна дистанция. Надпреварата ще е на 7 и 8 септември в курорта Камчия. На 15 и 16 септември в Охрид ще се проведе Балканско първенство за всички възрастови групи, като в момента клуба обмисля своето участие, тъй като то е свързано с високи стартови такси.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...