Акценти
Начало / Крими / Спипаха плевенчанин, измъкнал над 25 хиляди лева от старци в Габрово и Трявна

Спипаха плевенчанин, измъкнал над 25 хиляди лева от старци в Габрово и Трявна

белезници

Криминалисти са задържали 21-годишен плевенчанин, участвал в 11 телефонни измами, информират от ОД на МВР – Габрово. Разследването е започнало, след като на 4 ноември 85-годишен жител на Габрово потърсил помощ в полицията. Човекът обяснил как попаднал в измамната схема, след като по телефона му съобщили, че дъщеря му по спешност е приета в болница и за лечението й са необходими 4 750 лв. Той събрал парите от близки и ги предал на непознат. В хода на проведените оперативни действия криминалистите влезли в следите на Н. Т. на 21 години от Плевен. При разплитането на случая е установено, че той е участвал в още 10 измамни схеми. Престъпленията са извършени през последните два месеца, като осем от тях са на територията на Габрово, а три – на територията на община Трявна. Потърпевшите са хора на възраст между 70 и 85 години, като всички те са станали жертва на идентични измами.

Плевенчанинът успял да измъкне общо над 25 хиляди лева от доверчивите старци,  жертви на измамите му. Той е задържан за срок до 24 часа. Работата по цялостното изясняване и документиране на престъпната му дейност продължава.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...