Акценти
Начало / Общество / Спечелени победи, много награди, добро настроение и създадени приятелства в първото издание на „Тичай с кауза Fun Run Плевен 2020“ (снимки)

Спечелени победи, много награди, добро настроение и създадени приятелства в първото издание на „Тичай с кауза Fun Run Плевен 2020“ (снимки)

Близо 250 участници на всякаква възраст и 30 деца със специални образователни потребности се включиха днес в  първото издание на масовото спортно мероприятие „Тичай с кауза Fun Run Плевен 2020“. Организатори на спортната проява са едни от най-големите и активни фондации, сдружения и социални предприятия в страната: JAMBA (Фондация “Сошъл Фючър”), Фондация “Светът на Мария”, социално предприятие Айс-Оупън ЕООД, Национален алианс за социална отговорност в партньорство със Сдружение „Аутизъм днес“, БАЛИЗ – Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения.

Тя се проведе с подкрепата на Община Плевен. Кметът Георг Спартански приветства всички участници, пожела им успешен старт и подчерта, че победата не е най-важното, а това да забележиш човека до теб, да му подадеш ръка, за да стигнете заедно до финала.

Такава е и мисията на събитието – да приобщи деца и възрастни хора с увреждания, да промени широките обществени нагласи към тях и да покаже, че активният и пълноценен социален живот може да бъде достъпен за всеки. Към това призоваха  ултрамаратонецът и треньор Краси Георгиев и влогърката Криси Колева от “Вкъщи с Криси”, които са лица на спортната проява.

В рамките на състезанието днес бяха дадени няколко старта, в които участниците бяха разпределени във възрастови групи. За победителите във всяка една от групите имаше награди, като класирането беше отделно за момичета и момчета. Проведе се също и масов крос с дължина 3 км без възрастови ограничения за участниците.

Освен отличията за победителите, всички участници получиха почетни медали. Връчени бяха и специални отличия за най-малък участник и за най-масово участие на ОУ „Васил Левски” – Плевен.

 По време на събитието за участниците и гостите бяха проведени забавни игри и томбола. Така почти не остана дете, присъствало на събитието, което да не получи награда.

За празничното настроение допринесоха също изпълненията на танцов ансамбъл от клуб „Дъга” и Танцов състав „Нашенчета“ към ЦРД – Плевен с художествен ръководител Огнян Летов.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...