Акценти
Начало / Култура / Специалната награда от конкурс в Португалия за 15-ти път печели плевенската школа „Колорит”

Специалната награда от конкурс в Португалия за 15-ти път печели плевенската школа „Колорит”

пеперуди

Арт школа „Колорит” – Плевен за петнадесети поред път печели Специалната награда на Международния конкурс за рисунка в град Евора – Португалия. С новината се похвали художественият ръководител на школата Майя Ананиева. Отличието  се присъжда на най-добрите 10 арт школи от цял свят и дава право  на участие   в 15-тата Международна среща на младежкото изкуство в  Евора , която ще се проведе от 12 до 19 октомври 2014 година.

Журито е присъдило една от десетте индивидуални специални награди на седемнадесетгодишния Мирослав Вълчев  от „Колорит” за впечатляващото му представяне в конкурса за рисунка. Мирослав е директно поканен участник в младежкия арт форум. Вторият участник е тринадесетгодишната Християна Дечева.

пеперуди

Под ръководството на своя арт педагог Майя Ананиева те ще рисуват старата португалска архитектура в града-музей Евора, в  столицата Лисабон и старинното селище Монсараш и ще се състезават за наградите на престижния форум. Всички участници ще бъдат включени в редица културни събития.

Тази година арт школа „Колорит” се представи в конкурса с колекция от живописни творби на тема „Пеперуди”. Със своите пеперуди  Ана Танова – 6г. е извоювала Златен медал, а Рая Стоянова  на  9г. – Сребърен медал.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...