Акценти
Начало / Икономика / Специализирано облекло и предпазни средства осигуриха по проект за работниците в „Инжстрой”

Специализирано облекло и предпазни средства осигуриха по проект за работниците в „Инжстрой”

Целият изпълнителски персонал – общо 135 работници, тази зима ще имат нови, изработени от специална водонепропусклива материя облекла със светлоотразителни ленти. Те са закупени по проект „Здраве и безопасност – конкурентоспособност и устойчиво развитие”, който фирма „Инжстрой” успешно реализира по схема „Безопасен труд” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Това беше съобщено на пресконференция днес по повод приключване на дейностите по проекта.

Закупени още необходимото количество предпазни маски и каски, специализирани работни обувки. Всички материали са съобразени със спецификата на работата във фирмата, подчерта Даниел Илиев, ръководител на проекта. Със средства по проекта са осигурени осем климатика, с които са подобрени условията на труд и намалени разходите за електроенергия. Направен е и анализ на трудовата дейност във фирмата, което е позволило да бъдат открити и отстранени някои слаби страни, а също и да бъдат изведени добри практики, каза още Илиев.

„На финала можем да кажем, че приключваме предвидените дейности с успех и изпълнението им ни позволи да осигурим най-добрите условия за труд на нашите работници и очакваме това да повиши тяхната  отговорност към  изискванията за безопасен труд”, каза Ренета Иванова, управител на фирма „Инжстрой”.  Тя изказа благодарност на всички, оказали им експертна и методическа помощ при изпълнение на проекта.

Проектът „Здраве и безопасност – конкурентоспособност и устойчиво развитие” е реализиран в рамките на 12 месеца и е на стойност 54 704 лв., от които 44 758 лв. са фнансиране от Европейския социален фонд, а 9 946 лв. са средства от Еворпейския фонд за регионално развитие.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...