Акценти
Начало / Икономика / Специализирана борса за младежи подготвя Бюрото по труда в Плевен

Специализирана борса за младежи подготвя Бюрото по труда в Плевен

 трудова борса

На 29 септември от 11 часа в зала „Плевен” ще се проведе специализирана борса за младежи. Тя  се организира от Бюрото по труда в Плевен и за участие в нея покани са изпратени на близо 30 работодатели от Плевен и региона, научихме от Бюрото по труда.

Според последните данни, на борсата в Плевен регистрираните безработни  младежи до 29 г. са 2 711. Близо половината  от тях –  1 418, са без специалност и професия, което прави трудно намирането на работа за тези младежи. .

През месец септември Агенцията по заетостта  ще организира  12 трудови борси в страната. Четири от тях ще са специализирани за младежи и освен в Плевен, такива ще има още в Търговище, Монтана и Варна.

През настоящата година от Агенцията по заетостта са предвидили провеждането на общо 128 трудови борси. 100 от тях са в изпълнение на проект „Да успеем заедно” по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”. От всички борси 80 са общи, а 48 – специализирани – за младежи, за продължително безработни и лица в предпенсионна възраст, както и за представители на ромската общност.

Само през първата половина на септември  са обявени над 1 200 свободни работни места по време на трудови борси в страната, отчитат от Агенцията.

 

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...