Акценти
Начало / Любопитно / Организаторът на Лауреатските дни „Катя Попова“ пуска хвърчила в Кайлъка

Организаторът на Лауреатските дни „Катя Попова“ пуска хвърчила в Кайлъка

Мартин Кърнолски

Организаторът на 29-я Международен музикален фестивал Лауреатските дни „Катя Попова“ Мартин Кърнолски релаксира с интересно и вдъхновяващо хоби, видя снощи репортер на ИнфоПлевен. Оказа се, че той е голям почитател на хвърчилата. Кърнолски събра погледите на посетителите на парк Кайлъка с интересно управляемо хвърчило с твърда конструкция, което е предназначено за използване при слаби ветрове или за изпълнение на фигури в закрити пространства.

Изкуствената птица се управлява чрез върви и ръкохватки, чрез които се издига във въздуха, дори да няма вятър. Хвърчилото е много леко – около 120 грама, разказа Кърнолски, и е идеален начин за забавление и горене на калории. Изкуствената птица е произведена от реномирана фирма и най-вероятно е единствена в страната, сподели още Кърнолски. Почитателят на хвърчилата притежава и друго, предназначено за използване при вятър в открити пространства.

Мартин Кърнолски хвърчило

Атрактивното занимание на организатора на Лауреатските дни „Катя Попова“ Кърнолски впечатли най-вече децата, които се забавляваха като зрители не по-малко от самия него.

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...