Акценти
Начало / Култура / Спектакъл разходка в историята на Бродуей е новият проект на Люси Дяковска

Спектакъл разходка в историята на Бродуей е новият проект на Люси Дяковска

Артистът винаги трябва да надгражда и да представя все по-интересни и нови неща на публиката – това е мотивът, който движи Люси Дяковска в цялото й творчество и е в основата на новия й проект „Разходка по Бродуей”, който подготвя с Плевенска филхармония.

Той е продължение на един спонтанен концерт „Вечер на мюзикъла“, който Люси прави преди година с Плевенска филхармония и самата тя е изненадана, че той прераства в нещо много голямо – национално турне. „Тук, в Плевен, направих нов начин на концертиране и си дадох сметка, колко важен е той за мен. Разбрах и че публиката има нужда от този вид изкуство, и с Плевенска филхармония показахме в страната колко прекрасни са мюзикълите”, сподели на пресконференция днес в Плевен Люси Дяковска.

В новия си проект „Разходка по Бродуей”  Люси Даковска ще предложи на публиката още по-разнообразна програма, с участието на танцьори от балета „Фънки мънкис”. „Това ще е един спектакъл със сценография, сцена на няколко нива, модерни стилизирани костюми. С него ще разходим публиката по Бродуей, но не в хронологията на създадаване на мюзикълите, а когато се случват историите в тях”, обясни Люси.

Ще звучат както откъси от добре познати мюзикъли, така и песни, които са станали емблематични, но мюзикълите от които са не са познати на широката публика. Музикалната разходка тръгва от 20-те и 30-те години и ще продължи до 90-те години на миналия век. Програмата завършва с по-новите мюзикъли на Уолт Дисни.

Искаме да изпратим хората с по-богата представа за мюзикъла, подчерта Люси Дяковска.

Аранжиментите на спектакъла са отново на Левон Манукян, който ще е диригент, и на младия талант Георги Милтиядов- пиано. Режисьорските решения са на Люси Даковска. Тя ще преведе публиката през шест различни картини, като някои от тях ще са много смело изпълнени като визия, разкри изпълнителката

Премиерата на новия проект „Разходка по Бродуей”  е на 14 юни в Горна Оряховица. В Плевен той ще бъде представен на 27 юни в Летния театър. В турнето са включени още Варна, Шумен, Габрово, Ямбол, Добрич. Люси Дяковска сподели, че все повече се задържа в България, защото смята, че хората тук имат нужда от хубави примери и надежда.

Междувременно Люси Даковска и Плевенска филхармония ще представят първият проект „Вечер на мюзикъла” на голямата сцена на фестивала на изкуствата „Аполония”. Концертът им е на 31 август и е по покана на основния организатор на фестивала.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...