Акценти
Начало / Последни новини / Бойко Цветков е новият старши треньор на ОФК Спартак (Плевен)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Бойко Цветков е новият старши треньор на ОФК Спартак (Плевен)

Бойко Цветков ще е старши треньор на Общински футболен клуб Спартак (Плевен). 46-годишния наставник ще води отбора през новия сезон в Северозападната Трета аматьорска лига. Решението е на спонсора Иван Динов. Цветков за трети път ще е начело на представителният тим. Той дебютира като негов наставник през лятото на 2013 и остана до есента на 2015 година. Под негово ръководство през сезон 2014/2015 Спартак спечели първото място в Северозападната В група и се изкачи в професионалната Б група. (Преди това треньора спечели промоция за В група със Сторгозия (Плевен). ) Следващият му период бе от 22 октомври до 10 декември 2016 г., като в него записа 4 победи, 1 равен и 3 загуби във Втора професионална лига. За последно той бе начело на Първа атомна (Козлодуй). От 2 април до края на миналия месец постигна 5 победи, 1 равен и 3 загуби в Северозападната Трета аматьорска лига.

Цветков е работил и с юношите на Спартак и ФК Плевен-Атлетик 2004. Като футболист е играл за родния си Спартак (Плевен) и Етър (Велико Търново).

„Необходима ни е добра организация за да селектираме качествен отбор, който след година да ни върне в професионалния футбол. Получих пълен картбланш от ръководството за окомплектоването на състава. Това ще е труден и продължителен процес. Вероятно ще пробваме доста футболисти, докато намерим подходящите. Съставът ни ще е сплав от опит и младост. Футболът в Трета лига е доста по-различен от този в професионалните групи. Залага се предимно на физиката и твърдите единоборства. Именно за това са ни нужни бойци на терена за да успеем“, коментира Бойко Цветков.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...