Начало / Общество / Спартански ще пита в ОбС кой ще покрие щетите за инцидента със служебния автомобил на кмета

Спартански ще пита в ОбС кой ще покрие щетите за инцидента със служебния автомобил на кмета

Четири питания към кмета е подготвил вече да внесе на следващото заседание на Общинския съвет съветникът от БНД Георг Спартански. Въпросите са публикувани във Фейсбук и са породени от пътния инцидент от 19 ноември, в който участва служебната кола на кмета.

Спартански ще поиска официален отговор на въпросите: Кой е управлявал този път служебния автомобил – „Фолксваген Туарег”?; По каква работа е пътувал служебният автомобил в посока „Дружба” в деня на инцидента?; Кой ще плати за щетите по потрошената служебна кола?. Колко още ПТП с този автомобил трябва да се случат, за да бъдат взети някакви мерки, преди да е станало непоправимо късно, ще пита още Георг Спартански, става ясно от публикуваното в социалната мрежа.

Общинският съветник припомня, че във връзка с първия пътен инцидент през юли тази година  е внесъл официално питане до кмета на Община Плевен на редовна сесия на Общински съвет-Плевен. „На което мое питане кметът даде изключително незадоволителни отговори… Всъщност, на плевенската общественост още не са известни решенията на компетентните органи по случай на гореописаното ПТП и каква персонална административно-наказателна отговорност е понесъл кметът на Община Плевен за извършените от него нарушения на ЗДвП!”, казва още Георг Спартански.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...