Акценти
Начало / Последни новини / Спартак /Плевен/ в пълен състав срещу Левски

Спартак /Плевен/ в пълен състав срещу Левски

Най-после старши треньорът на баскетболният Спартак /Плевен/ – Александър Дяковски ще може да реди състава, избирайки измежду всичките си налични състезатели. Най-голямата въпросителна бе около състоянието на плеймейкърът Александър Груев, който изкълчи глезен по време на турнира за купата на България.
„Надявам се, че той вече е готов за игра. Груев игра на инжекции във Варна срещу Черно море. Видя се обаче, че така не става и в предишната среща го оставихме да почива. Сега вече е добре и тренира. Със сигурност ще играе срещу Левски в събота“, коментира Дяковски. Той уточни, че и други баскетболисти от отбора му са имали здравословни проблеми, но бързо са ги преодоляли.
Прогнозите сочат, че воденият от него тим ще надвие без проблеми левскарите. Наставникът обаче е на по-различно мнение.
„Подценяване? Ние не можем да си го позволим срещу нито един съперник. Вярваме в крайния успех, но се подготвяме за много отговорен и труден двубой. Съперникът е млад тим, който с всеки изминал мач играе все по-добре. Последното доказателство е успехът им над Черно море“, анализира Сашо Дяковски.
Двубоят е от 22-ия кръг на Националната баскетболна лига на мъжете и ще се проведе в събота /19 март/ от 18:00 часа в зала „Балканстрой“. Ясни са и съдиите, които ще ръководят срещата – Искрен Манолов, Мартин Хорозов и Николай Цинцарски, а дежурен комисар е Владимир Атанасов.
Шест кръга преди края на редовния сезон плевенският тим е на шесто място в класирането с 31 точки от 10 победи и 11 загуби.
„Почти невъзможно е да паднем по-надолу в таблицата. Не преследваме конкретно класиране. Целта ни е да побеждаваме във всеки мач и да играем все по-добре. Утре позицията на която финишираме едва ли ще се помни, но силната ни игра в пълната с фенове зала със сигурност“, завърши треньорът на Спартак.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...