Начало / Последни новини / Спартак изгуби първи домакински мач след безидейна игра

Спартак изгуби първи домакински мач след безидейна игра

Спартак допусна първа домакинска загуба през този сезон, след като беше победен от гостуващия Локомотив (Горна Оряховица) с 1:0 в мач от 10-ия кръг на „Б“ група, пише сайтът plevensport.eu. Гостите напълно заслужено взеха трите точки, като почти през целия мач държаха инициативата, бяха по-борбеният и по-дейният тим на терена. Върхът на безидейността в редиците на Спартак беше и директният червен картон на Цветомир Тодоров, който беше изгонен в 67-ата минута за непристойно поведение спрямо противников играч. Преди това в 40-ата минута „железничарите“ бяха повели, като автор на гола стана Милен Желев.

Три минути след това Локомотив остана с човек по-малко, след като Иво Михайлов беше отстранен за нарушение срещу откъсващия се сам срещу вратаря Цветомир Тодоров. Но Васил Шопов не реализира отсъдения фаул.

Спартак не успя да се възползва от численото превъзходство и не намери верния път към вратата на съперника, който пък играеше много дисциплинирано и надъхано. Така Локомотив си тръгна от Плевен с победа, като направи положението на „синьо-белите“ в групата доста сложно. Директният червен картон на Цветомир Тодоров може да го лиши от участие във възловият мач за Купата на България срещу ЦСКА, ако от БФС му наложат по-голямо наказание.

В следващия 11-ти кръг Спартак ще гостува  в Панагюрище на местния Оборище. Срещата е на 17 октомври (събота) от 16.00 часа.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...