Начало / Последни новини / Спартак започва срещу Берое на 27-и април, вторият мач е в Плевен на 29-и

Спартак започва срещу Берое на 27-и април, вторият мач е в Плевен на 29-и

Плевенският Спартак ще играе срещу Берое /Стара Загора/ в четвъртфинален плейоф на Националната баскетболна лига за мъже. Крайното класиране на редовния сезон определи съперниците – старозагорци завършиха 3-и, а плевенчани 6-и. Победителят от този двубой ще се излъчи след като единият от противниците спечели два от общо трите мача. Берое е с предимство – две домакинства, заради по-предното си класиране. Серията стартира на 27 април с първата среща в зала „Общинска“ в града на липите. Вторият мач е в Плевен на 29 април в зала „Балканстрой“. Ако след двете битки съперниците имат по една победа ще се играе трети двубой – на 2 май отново в Стара Загора.

Победителят от серията се класира за полуфиналите.

„Берое е фаворитът в нашия сблъсък. Ние обаче няма да излезем като обречени срещу тях. В плейофите е по-различно от редовния сезон – в един мач всичко може да се случи. Имаме шансове за краен успех и ще се опитаме да се възползваме максимално“, коментира треньорът на Спартак – Александър Дяковски.

Снощи воденият от него тим загуби тежко /76:127/ от победителя в редовния сезон – Лукойл-Академик /София/.

„Знаехме, че всяка наша грешка в атака ще бъде наказана моментално. Точно с това не се справихме. В прехода от атака към защита ни липсваха концентрация и физически сили, като последното отдавам на късата резервна скамейка. Това са причините, заради които не успяхме да ограничим бързите атаки на съперника. От там дойде и голямата разлика в резултата, която е напълно реална“, анализира плевенския треньор.

Крайният изход на въпросния злополучен мач бе предизвестен още с началния съдийски сигнал заради отсъствието на трима титуляри от Спартак – капитана Веселин Георгиев, който изненадващо напусна отбора и контузените Александър Груев и Милован Савич.

„Няма как да коментирам решението на Веско Георгиев, защото не съм запознат с причините за него. Само той може да ги каже. Пожелавам му успех. Знаете, че Сашо Груев ще отсъства три седмици. Медицинският преглед показа, че проблемите на Савич не са сериозни. Очаквам да е напълно възстановен за плейофите“, уточни Дяковски.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...