Акценти
Начало / Крими / Пътната полиция в Плевен напомня: „Шофирайте внимателно!”

Пътната полиция в Плевен напомня: „Шофирайте внимателно!”

Пътната полиция в Плевен напомня: „Шофирайте внимателно!”. Този призив отправиха от пресцентъра на ОДМВР – Плевен във връзка с предстоящите Великденски празници. Сред превантивните препоръки за ограничаване предпоставките за пътни инциденти, е това, да бъдете търпеливи и толерантни, съветват пътните полицаи.

По време на предстоящите християнски празници, почивните дни, честванията и при пътуванията свързани с тях, нараства вероятността от тежки пътнотранспортни произшествия. Основните рискови фактори са: превишена скорост, неумение да се избира съхраняващата скорост, рискови изпреварвания, отнемане на предимство, неправилни маневри, управление от неправоспособни и употребили алкохол. Избягването на ситуациите за пътни катастрофи е отговорност основно на водачите, но в голяма степен това е отговорност и на техните спътници.

Не забравяйте, че празничното настроение и силните емоции са лош съветник и водят до загуба на чувството за предпазливост. Еуфорията в автомобила води и до безкритичност и опасна агресивност.

Още превантивни мерки за ограничаване предпоставките за пътни инциденти може да намерите тук.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...