Начало / Последни новини / Спартак запали още 100 деца за баскетбола

Спартак запали още 100 деца за баскетбола

Ученици от СУ „Иван Вазов“ и ОУ „Св. Климент Охридски“ са поредните плевенски училища, които подкрепиха инициативата „Обичай Спартак, обичай Плевен”, поставила си за цел да популяризира баскетбола в града на Панорамата.  Малчуганите се раздадоха от сърце и душа, като близо два часа бяха на крака и скандираха в подкрепа на любимците си, които снощи играха домакински мач срещу Черно море Варна. Заедно с тях, специален гост бе и популярният изпълнител Дули, нашумял с песента си „А ти ходил ли си в Плевен ми кажи“, която прозвуча по време на една от паузите.

Въпреки загубата, Александър Дяковски и възпитаниците му играха много достойно и дадоха всичко от себе си за многобройната публика. Това заслужено им донесе сърдечните аплодисменти след края на срещата.

Наставникът на плевенчани и играчите му отделиха няколко минути на учениците, за да се снимат с тях и да раздадат автографи, с което доказаха, че са истински победители. Защото баскетболът не е само победи и загуби. Баскетболът е чест, удоволствие, здраве, дисциплина и уважение – към себе си и околните. Баскетболът е и лично удоволствие, което те изгражда като човек.

Инициативата „Обичай Спартак, обичай Плевен!“, поставила си за цел да популяризира баскетбола в града на Панорамата, е съвместна между Светлин Митев /IT DESIGN adv/, д-р Денислава Ангелова /основател и председател на асоциация „Докосни дъгата“/ и Георги Стоянов /гл. редактор на Plevenutre.bg/. С подкрепата на Александър Дяковски и БК Спартак.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...