Акценти
Начало / Спорт / „Спартак” загуби срещу шампиона „Лукойл Академик”

„Спартак” загуби срещу шампиона „Лукойл Академик”

Бскетболен кош

Шампионът на България „Лукойл Академик” постигна нова победа в TESY НБЛ, като се наложи със  111:72 над „Спартак” – Плевен в мач от 12-ти кръг в шампионата при мъжете, който се игра в Спортния комплекс в Правец, съобщава сайта BBall.bg.

Преди паузата домакините излязоха напред с 49:42, като „Лукойл Академик” нанесе своя удар през третата четвърт. Шампионите не позволиха на противника да вкара повече от 12 точки, отговаряйки с цели 34 точки. Веселинов и Аврамов на няколко пъти показаха точен мерник от далечно разстояние, а надмощието в подкошието на Лалич и Ачара просто не срещна съпротива от другата страна и „Лукойл Академик” стигна до преднина от 29 точки. До края шампионите не оставиха никакви шансове за обрат на „Спартак” и дори съумяха да увеличат преднината си, за да стигнат до една от най-убедителните си победи през настоящия сезон със 111:72, съобщава BBall.bg.

За „Спартак” липсата на центъра Алвин Етилопи се усети изключително много. Гардът Цветослав Острев за пореден път през настоящата кампания бе над всички за плевенчани след 17 точки и 5 борби. По 13 точки добавиха Васил Александров и Веселин Георгиев.  

Играч на мача – Божидар Аврамов!  Националът на България бе много полезен и записа дабъл-дабъл – 17 точки и 12 асистенции, към които добави 3 борби и 2 откраднати топки. При стрелбата си от игра той бе 7/12 и 3/7 за три точки

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...