Акценти
Начало / Култура / София Филм Фест представя 14 заглавия за 7 дни от днес в Плевен

София Филм Фест представя 14 заглавия за 7 дни от днес в Плевен

14 заглавия в 7 дни ще могат да видят плевенчани в рамките на София Филм Фест, който отново гостува на Плевен. Тазгодишното издание на фестивала в Града на Панорамата ще се проведе от 8 до 14 юли с по две вечерни прожекции от 19 и 21 часа в Кино Арена, Централ Мол Плевен.

Събитието се реализира благодарение на възможностите за финансиране на културни проекти от страна на Община Плевен, сътрудничеството между Арт Фест/София Филм Фест и веригата киносалони Арена, с подкрепата на Националния Филмов Център и организацията на веригата киносалони Europa Cinemas.

Сред заглавията са забележителни български филми и международни продукции. Специални гости на фестивала ще бъдат част от екипите на родните кинотворби.

Откриването ще се състои тази вечер, на 8 юли, от 19 часа с българския филм, който откри 20-ия СФФ – най-новата творба на режисьорката Иглика Трифонова „Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син“. Лично Иглика Трифонова („Писмо до Америка“, „Разследване“) ще представи своя филм и ще разговаря с публиката. За нея тази история започва с предложена от Емил Христов идея от вестник – за един от процесите на Международния трибунал в Хага срещу сръбски военен. И завършва 10 години по-късно с финалните надписи на филма й, в който няколко (не)действителни герои се борят за насъщното – свободата, родителската обич, земята, която те е отгледала, справедливостта – по всички правилни и неправилни начини.

Следват заглавията: „Вечната Аделайн“ от 21 часа на 8 юли, „Младост“ от 19 часа и „Анклав“ от 21:15 часа на 9 юли, „С лице надолу“ от 19 часа и „Каръл“ от 21:15 часа на 10 юли, „Звярът е още жив“ от 19 часа и „Ма Ма“ от 21 часа на 11 юли, „Кербала“ от 19 часа и „Панама“ от 21:15 часа на 12 юли, „Каръци“ от 19 часа и „Всичко ще бъде наред“ от 21 часа на 13 юли, „Жажда“ от 19 часа и „Прегръдката на змията“ от 21 часа на 14 юли.

Цената на билетите е 7 лева, а за ученици, студенти и пенсионери – 5 лева.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...