Акценти
Начало / Общество / СОУ „Хр. Смирненски“ в Гулянци отбеляза тържествено 24 май

СОУ „Хр. Смирненски“ в Гулянци отбеляза тържествено 24 май

 Гулянци 24 май

СОУ „Христо Смирненски” – град Гулянци отбеляза Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост с шествие и тържествен концерт в салона на читалището на 20 май. По традиция честването бе съчетано и с изпращане на поредния випуск абитуриенти. Събитието събра цялата общественост на Гулянци. Официални гости бяха кметът на общината Лъчезар Яков, зам.-кметът Паскал Пиличев, председателят на Общинския съвет Огнян Янчев, секретарят на общината Мариана Трифонова, представители на общинското ръководство и администрацията, бивши учители, ръководители на институции и организации.

Празникът започна с химните на Република България и Европейския съюз и церемония по предаването на знамето на училището от зрелостниците на единадесетокласниците. Последва кратък филм за 24 май и честването му през годините. Тържествената част на програмата включваше изпълнения на училищния хор, певци, актьори и рецитатори от начален и горен курс.

Гулянци 24 май

Кулминацията на празника настъпи с качването на сцената на момчетата и момичетата от 12 клас с класен ръководител Миглена Маркова. Директорът на СОУ „Хр. Смирненски” – Митко Нитов поздрави абитуриентите и награди отличниците. Младите хора получиха парична награда за успешното завършване от кмета на общината Лъчезар Яков, който лично ги поздрави и им пожела да следват мечтите си и въпреки че двойките в живота не се поправят, да намират сили да се изправят и вървят напред. Вълнуващия празник продължи с филмче за класа още от първите му дни заедно, последвано от песни и стихове. Програмата развълнува не само зрелостниците, техните родители и учители, но и всички присъстващи, защото този момент от живота е оставил траен отпечатък в сърцето на всеки.

Гулянци 24 мзай

Балната вечер на младите хора ще е на 24 май. По традиция те ще се съберат в 19:00 часа в двора на училището, от където ще се отправят към центъра за поднасяне на цветя на паметника и ще продължат към мястото на вечерята.

 

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...