Акценти
Начало / Крими / Пиян шофьор се блъсна в полицейска кола в Долни Дъбник и избяга

Пиян шофьор се блъсна в полицейска кола в Долни Дъбник и избяга

полиция

Пиян шофьор се блъсна в полицейска кола в Долни Дъбник и избяга. Инцидентът е станал на 21 май в 23.40 часа на улица „Любен Каравелов”. Водачът на лек автомобил „Опел Вектра“ – 45-годишен от село Букова поляна, област Смолян, е навлязъл частично в лентата за насрещно движение и е блъснал странично правилно и насрещно движещ се лек автомобил „Опел Астра“, собственост на плевенската полиция.

След инцидента шофьорът на „Вектра”-та е продължил и не е спрял да установи последиците от катастрофата. След кратко преследване е засечен и проверка е установила, че 45-годишният е зад волана с 1.99 промила алкохолна концентрация. Пробата на водача на полицейския автомобил е отрицателна. И на двамата са издадени талони за медицинско изследване. В резултат на катастрофата е повредено лявото странично огледало на служебната кола. По случая са уведомени разследващ полицай и прокурор.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...