Начало / Образование / СОУ „Иван Вазов” – Плевен с Първа награда от национален конкурс за литературно творчество и журналистика

СОУ „Иван Вазов” – Плевен с Първа награда от национален конкурс за литературно творчество и журналистика

вестник на соу иван вазов

Екипът на СОУ „Иван Вазов” е единственият екип от плевенско училище номиниран и отличен с Първа награда в Седмия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”- Русе`2014. С тази хубава новина се похвалиха от ръководството на плевенското училище. В тазгодишното издание на конкурса са участвали 198 млади автори от цялата страна,  с  представени 205 творби, и 17 екипи на училищни вестници.
Жури с председател доцент д-р Руси Русев, преподавател в РУ „Ангел Кънчев” и ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий” оценява представените за конкурса материали.
Награди журито връчи в следните раздели: Литературно творчество – поезия и проза, в три възрастови групи, Журналистика – индивидуално в три възрастови групи, и групово – вестници и материали на ученически екипи.
„В@з Буки Веди” на СОУ „Иван Вазов” – Плевен, заедно с ”Щъркелово гнездо” на СОУ „Нешо Бончев” – Панагюрище  са отличени с първа награда за вестници.
Церемонията за връчване на наградите ще се състои на 1 ноември 2014 г. в театрален комплекс “Доходно здание” – Русе.

Първият брой на училищният вестник на СОУ „Иван Вазов” излезе в навечерието на Коледа  2010 година. Списва се от ученици под ръководството на преподавателите Радинка Иванова и Йончо Йончев – предпечатна подготовка. Миналата година екипът зае трето място в раздел „Журналистика“ на същия конкурс. А Ралица Георгиева от 11 клас/сега 12/ получи поощрителна индивидуална награда за коментара си „Учебниците – за и против“. Вестникът излиза и в електронен вариант и може да се чете на сайта на СОУ „Иван Вазов” – www.sou-ivanvazov.eu.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...