Акценти
Начало / Култура / Над 80 кандидати за наградите от рецитаторския конкурс на читалище „Съгласие”

Над 80 кандидати за наградите от рецитаторския конкурс на читалище „Съгласие”

читалище Съгласие

Над 80 ученици са заявили желание да участват организирания от читалище „Съгласие” в Плевен конкурс за рецитатори по поезията на Цветан Спасов, Никола Ракитин и Иван Радоев.

Конкурсът ще се проведе в сряда, 29 октомври, от 14 часа, в библиотеката на читалище „Съгласие”. Жури в състав: Лалка Павлова – поетеса, председател на Дружество на писателите – Плевен; Мариета Калъпова и Веселин Плачков – актьори от ДКТ „Иван Радоев” ще оценява участниците. Те ще са разделени в две възрастови групи – V-VIII клас и IX-XII клас, уточниха организаторите.

За класираните на първите три места в двете възрастови групи са предвидени парични награди, а всички явили се ще получат грамоти.

Рецитаторският конкурс  е втората инициатива от проекта „145 години читалище „Съгласие 1869″, който се осъществява с финансовото съдействие на Община Плевен. Проектът се разработва по повод годишнината и включва прояви, с които се подчертава значимостта на читалището като основополагаща културна институция в Плевен и региона.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...