Акценти
Начало / Общество / Соларни пътни знаци в близост до училища ще поставят от Лайънс клуб  Огледало

Соларни пътни знаци в близост до училища ще поставят от Лайънс клуб  Огледало

От Лайънс клуб Плевен Огледало тази година ще реализират своя инициатива за поставяне на светещи пътни знаци в близост до училища в Плевен. Практиката е показала, че поставянето на такива знаци в близост до пешеходни пътеки води до значително намаляване на пътните инциденти с пешеходци, каза президентът на Лайънс клуб Огледало Мариела Иванова.

Първият соларно захранен LED пътен знак дамите от плевенския клуб дариха на НУ „Христо Ботев” – Плевен. За първия учебен ден той беше поставен на пешеходната пътека на ул.”Парашкев Цветков”, в непосредствена близост до най-голямото начално училище в града.
Такива соларни пътни знаци предвиждаме да бъдат поставени на натоварени пешеходни пътеки и кръстовища, намиращи се в близост до училища и детски градини, обясни Мариела Иванова.

За осъществяване на инициативата си и за поставяне на повече светещи знаци в града от Лайънс клуб Плевен Огледало ще разчитат и на други организации, на бизнеса и граждани, за да бъде събрана по-голяма сума, с която да се осигури пътната безопасност на нашите деца.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...