Начало / Култура / Йълдъз Ибрахимова пожела джаз фестивалът в Плевен да продължи дълги години. Дано!

Йълдъз Ибрахимова пожела джаз фестивалът в Плевен да продължи дълги години. Дано!

Моето пожелание е да продължи дълги години този фестивал. Предполагам, че ще се радвате на много добри музиканти и в бъдеще. Това пожела Йълдъз Ибрахимова, която снощи закри третото издание на Есенен джаз фест – Плевен 2019.

Финалната вечер на фестивала събра на една сцена в Регионалния исторически музей цяло съзвездие от прочути музиканти – Теодосий Спасов – кавал, Влатко Стефановски – китара, Христо Йоцов – ударни, Живко Петров – пиано, Веселин Веселинов – Еко и изключителната Йълдъз Ибрахимова.

За да се срещнат на живо с тяхното изкуство, пред откритата сцена в двора на музея се събра многобройна възторжена публика. Тя щедро аплодира изпълненията на световно известните музиканти.

„Българската култура има нужда от такива срещи, те раждат провокации”, сподели след концерта Теодосий Спасов. Той представи пред плевенската публика един проект заедно с Влатко Стефановски, с когото се познават отдавна, но от скоро свирят в дует. „Един кавал, една китара, които звучат като цял оркестър, като Космос”, каза Теодосий Спасов.

Влатко Стефановски определи атмосферата, в която се провежда плевенският джаз фестивал, като феноменална, като истински рай. Той отбеляза, че когато е заедно с Теодосий Спасов на сцената винаги му е хубаво и интересно, затова няма начин на публиката също да не й интересно.

„Огромно удоволствие бе да пея в Плевен – града на баща ми”, сподели Йълдъз Ибрахимова, добавяйки, че за нея музиката е начин на живот.

И дано с пожеланието си да е добра орисница за бъдещето на Есенния джаз фест в Плевен, който се организира с финансови средства от Община Плевен. Публиката заслужава да има тези прекрасни срещи с големите майстори на музикалното изкуство.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...