Акценти
Начало / Икономика / Смяна на управителя на фирма „Паркстрой” искат от ГЕРБ

Смяна на управителя на фирма „Паркстрой” искат от ГЕРБ

В дневния ред на  предстоящата на 28 януари  сесия на Общинския съвет в Плевен е включено предложение за освобождаване от длъжност на управителя на „Паркстрой” ЕООД – Красимир Петров, и избиране на нов управител на дружеството. Предложението е внесено от общинския съветик от ГЕРБ – Христослав Михайлов.

Като мотив за исканата смяна съветникът посочва, че е „силно обезпокоен от показателите” на фирмата и че „вече е налице обоснован риск от изпадане на дружеството в несъстоятелност”. Според вносителя на предложението в съвсем скоро време  – до края на първото полугодие, има реална опасност дружеството да „не е в състояние да приложи принципа на действащо предприятие”. В мотивите се посочва още, че дружеството е в невъзможност за акумулиране на парични средства за разширяване и развитие на дейността, има необслужени плащания към персонала, държавата и НОИ.

Неизвестно за мен е откога е започнала негативната тендеция, но сериозния проблем е, че се задълбочава, посочва съветникът от ГЕРБ Христослав Михайлов и допълва, че Общинският съвет е длъжен да вземе „драстични мерки” за ликвидиране на риска или да го намали.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...