Акценти
Начало / Образование / Смяна на управителя „Инжстрой“ и нов Съвет на директорите на „Тибор“ ще обсъждат на предстоящата сесия

Смяна на управителя „Инжстрой“ и нов Съвет на директорите на „Тибор“ ще обсъждат на предстоящата сесия

По предложение на кмета на Община Плевен – Георг Спартански, на предстоящото заседание на ОбС на 25 февруари съветниците ще обсъдят освобождаването от длъжност на  управителя на „Инжстрой” ЕООД и членовете на Съвета на директорите на „Тибор” ЕАД и избиране на нови. Общо 37 точки включва предварителния дневен ред. Като първа точка е предложението на председателя на Общинския съвет Мартин Митев  за изменение на Наредба № 8 за условията и реда за упражняване на правата на собственик от Община Плевен върху общинската част от капитала на търговските дружества. За мотиви, налагащи изменението, са посочени констатирани недостатъци в практиката по прилагане на наредбата.
Ще бъде разгледано още предложение за приемане на Годишна програма за развитие на читалищната дейност в Община Плевен за 2016 г. Съветниците ще гласуват утвърждаването на програмите за развитие на търговските дружества с общинско участие, както и предложението за приемане на актуализиран статут на Международния музикален фестивал „Лауреатски дни „Катя  Попова”.
Заседанието ще се проведе на 25 февруари (четвъртък) от 09.00 часа в Конферентната зала в сграда „Гена Димитрова”.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...