Акценти
Начало / Култура / Смешна и поучителна история разказаха актьорите от Деница Арт

Смешна и поучителна история разказаха актьорите от Деница Арт

Вчера бе представен кукленият спектакъл за деца „СКъПоЦеНно” на оркестрината в Градската градина в Плевен.  Смешната и поучителна история  разказаха актьорите от Деница Арт.

Организатор е Културна фондация „Диря”. Куклената постановка е част от програмата на Фабрика за фантазии, която фондация „Диря” организира за малчуганите на Плевен по инициатива и с финансовата подкрепа на Община Плевен.

Около час актьорите от Деница Арт забавляваха публиката от родители и деца, които искрено ги аплодираха. Пиесата бе много поучителна. Тя носеше своето послание към всички малки и пораснали деца. В главната роля бе момиченце, търсещо подарък за своята майка в гората при животните, на които задавеше въпросът: „Кое е най-скъпоценното?“. Всички те му отговоряха по един и същ начин, че всеки е различен и има право на собствено мнение.

Със забавни игри актьорите се опитаха да посъветват малчуганите, че те трябва да водят здравословен и ползотворен живот. Да играят навън на детската площадка и да захвърлят таблетите. Повече да спортуват и да  хапват полезна храна. Да обичат книгата, защото тя е най-скъпоценното нещо.

Организаторите пожелаха на всички деца и родители усмихнато и ползотворно лято. Също така, че се надяват с поуките от спектакъла да са били полезни на всички дечица.

След пиесата всеки имаше възможността да си закупи диск с песните от спектакъла.

куклен театър 3

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...