Начало / Образование / Случаят в Спортното училище стигна до министъра на спорта

Случаят в Спортното училище стигна до министъра на спорта

Членовете на секцията на КТ „Подкрепа“  в Спортно  Училище „ Георги Бенковски“ гр. Плевен са изпратили писмо до министъра на спорта Красен Кралев, в което молят за подкрепата му при разрешаване на възникналото напрежение в училището, породено от декларацията за конфиденциалност, която временно изпълняващия длъжността директор на Спортно училище „Георги Бенковски“  – Вилма Великова, им предложила да подпишат.

„Г-н министър, молим за Вашата подкрепа, защото смятаме, че ще бъдем накарани насила да подпишем декларацията, или ще бъдем наказани дисциплинарно. Това според нас е погазване на човешките права в Спортно училище „Георги Бенковски“ Плевен и в разрез с Конституцията на Република България чл. 39 ал.1. „ Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово – писмено или устно, чрез звук, изображение или друг начин“, се казва в изпратеното вчера  писмо до министър Кралев.

Представителите на „Подкрепа” в училището реагираха остро и на твърдението на директорката Вилма Великова, че това е опит да бъде злепоставена преди провеждането на конкурса за директор на Спортното училище. Категорично отхвърляме подобно твърдение, заявиха те и подкрепиха думите си с протокол от заседание на членовете на секцията на КТ „Подкрепа“  в училището, провело се на 15 февруари т.г. То е предизвикано от „недоволството на учителите и служителите от текста на предложената декларация за конфиденциалност”. На заседанието е взето решение да бъдат уведомени медиите в Плевен за случващото се, както и министъра на младежта и спорта  и  началникът на Регионален инспекторат по образованието в Плевен.

Днес писмо и протокол от заседанието на синдикалната организация ще бъде изпратено и до Албена Тотева, началник на РИО-Плевен, уведоми Тамара Георгиева, синдикален лидер на КТ „Подкрепа” в Спортното училище.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...