Акценти
Начало / Крими / Служители на затвора в Плевен ще надграждат уменията си на двудневно обучение

Служители на затвора в Плевен ще надграждат уменията си на двудневно обучение

На 21 и 22 януари Враца ще е домакин на двудневно обучение за служители на затвора в Плевен, информират от страницата на Норвежки Финансов Механизъм. То се провежда в рамките на проект „Свобода зад решетките”, реализиран от сдружение „Младежки форум 2001”- Разград с подкрепата на Норвежки финансов механизъм 2009-2014, чрез Министерство на правосъдието.

Обучението има за цел да надгради уменията на затворническите служители за прилагане на специализирани програми за ресоциализация на осъдените лица. Това е трети обучителен цикъл за служителите на затвора в Плевен, където се реализира проекта. Екипът обучители са професорът от СУ „Свети Климент Охридски” Нели Бояджиева и Елена Болтаджиева-юрист с доказана позиция за методите за повишаване ефективността на осъдените лица. Групи от по 25 професионалисти от състава на режимна и надзорно-охранителна дейност, както и техни колеги от екипа на социални дейности и възпитателна работа, имат възможност да повишат своята осведоменост и професионална подготовка по теми, свързани с ефективната работа в местата за лишаване от свобода у нас.

Повишаването на квалификацията на персонала в местата за лишаване от свобода е сред пакета от мерки, с които Министерство на правосъдието излезе след поредното критично становище на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и на нечовешкото или унизително отнасяне или наказание относно местата за лишаване от свобода у нас. Проект „Свобода зад решетките“ дава своя принос именно в тази посока – да разработи и въведе в практиката нови програми за социална и корекционна работа с лишените от свобода.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...