Акценти
Начало / Крими / Служебната кола на кмета отново замесена в пътен инцидент

Служебната кола на кмета отново замесена в пътен инцидент

За катастрофа, станала около 13 часа вчера на кръстовището на ул. „10-и Декември” и ул. „Св. Климент Охридски” съобщиха днес в бюлетина на МВР – Плевен. Оказа се, че едната от колите, участвали в инцидента е „Фолксваген Туарег” на кмета на Плевен проф. д-р Димитър Стойков. Зад волана обаче  не е бил кметът, нито пък се е возил в автомобила в този момент.

Изпратеният на мястото на инцидента  полицейски екип е установил, че шофьорът на лекия автомобил „Фолксваген Туарег” – 33-годишен от Плевен, движейки се по улица “Климент Охридски” в посока жк “Дружба”, е отнел предимството на „Опел Омега” и така се е стигнало до сблъсъка. Зад волана на опела е бил 49-годишен от село Обнова. Има само материални щети по двата автомобила. Водачите са изпробвани за употреба на алкохол, като уредът е отчел 0 промила на хиляда и при двамата. За катастрофата е издаден протокол, а на виновния шофьор на кметския джип е съставен акт за установяване на административно нарушение. Лекият автомобил „Фолксваген Туарег” е спрян от движение заради техническа неизправност вследствие на настъпилото пътнотранспортно произшествие, уточняват от полицията.

От Общината потвърдиха за инцидента, като уточниха, че кметът в този момент не е бил в колата. А  шофьорът е оказал пълно съдействие на полицията и сам е подал сигнал за случая.

Това е втори пътен инцидент с кметското возило за тази година. Първият беше през месец юли, когато велосипедист се удари в задната дясна броня на фолксвагена. Причината тогава бяха неизправни спирачки на велосипеда.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...